Hoppa till sidans innehåll

Informationsbrev Juni 2018

01 JUL 2018 15:46
Det här kommer att handla om nya medlemmar, våra duktiga ponnylag, sommaraktiviteter, våra tränare, kalendern, tävlingar, tillgänglighetsanpassningen, våra policys, vision och värdegrund.
  • Skapad: 01 JUL 2018 15:46

Men viktigast av allt, glöm inte att anmäla dig till dressyr och hoppträningen samt grillkvällen som aktivitetskommittén ordnar den 10 juli.

 

Nya medlemmar

Välkomna till oss i Åstorp hälsar vi våra nya klubbkamrater som tillkommit under våren. I maj bestämde sig 12 ponnyryttare och deras tränare Maria Sjögren för att lämna Kullabygdens ryttarförening och gå över till Åstorp istället. Sagt och gjort nu är de medlemmar hos oss och tävlar för Åstorp. Maria kommer att ha hoppträningar från och med vecka 35 på torsdagar. Mer om detta längre ner.  

Till häst är vi bäst!

Strålande insatser av våra lag i Knock Out-dressyren. en vinst och en andra placering. Läs mer och se bilderna här

Fina insatser gjordeockså våra ponnylag i hoppning, div 1 och elit. Läs mer 

Stort grattis till er alla i lagen och lagledarna.

 

 

Sommaraktiviteter

Aktivitetskommittén har bjudit in till hopp-och dressyrträning den 10 juli. På kvällen blir det grillkväll vid D-hallen för ungdomar och föräldrar. Även du som inte deltagit i någon träning under dagen är välkommen. Anmäl dig snarast till träningen/grillkvällen eller varför inte till båda  This is a mailto link 

Läs mer om de planerade aktiviteterna

 

Ny C-tränare i hoppning – Maria Sjögren

Torsdagar från och med vecka 35. 2-3 grupper med 4-5 elever per grupp beroende på intresse. Träningarna kostar 200kr per gång.

Är du intresserad av att vara med så anmäl dig direkt till Maria på tel 0760391160. SMS går också bra.

 Maria är C tränare i hoppning och har själv tävlat till och med 150 hoppning. År 1996 red hon sitt första SM, då på B-ponny. Från ponnytiden har hon två SM-silver och har även deltagit i NM. I meritlistan ingår också ett flertal junior och Young rider SM med en fjärde placering i Agria juniormästare i Globen.

Som unghästuppfödare och utbildare har hon deltagit många gånger i Breeders, Elmia, Falsterbo med flera championat. Maria arbetade under ett år, 2004, hos Rolf-Göran Bengtsson i Tyskland. Nu tränar Maria ekipage på alla nivåer, ponny och häst och ser fram emot en spännande träningshöst i Åstorp. 

 Maria bor på en gård utanför Östra Ljungby tillsammans med sin familj, sambo Arvid och döttrarna Cornelia och Lovisa. Hon arbetar heltid med att träna sina elever och utbildar såväl egna som andras hästar. Välkommen till oss Maria!

 

Träningsverksamheten i höst

Körning:                            Anneli Blomberg, tel 073 377 05 08

Dressyr:                             Ida Kristoffersson, 076 315 70 88, This is a mailto link

 

Ponnytränare:              Inger Utzon, anmäl till Helene Andersson 070 996 71 98

 

Hoppning:                    Johan Hillström, 072 740 91 39, This is a mailto link

                                      Maria Sjögren, 0760 39 11 60,                 

                                     Jeny Arvidsson, 070 367 45 46, This is a mailto link

Gästtränare 

hoppning:                         Tobias Grönberg, anmäl till Eva Hallberg

This is a mailto link

  

Kalendern

Aktiviteterna på anläggningen har som vanligt avlöst varandra under våren och försommaren. Håll koll på kalendernpå hemsidan så ni vet vilka aktiviteter som är planerade på anläggningen. I kalendern står nu angivet om/när anläggningen är stängd på grund ex tävling. 

För kännedom så är nu också cykelklubbens träningar på lördagsförmiddagar och måndagskvällar inlagda i kalendern.

 

Tävlingar

År efter år har vi i Åstorp Rf arrangerat dressyrtävlingar i toppklass. Våra dressyrtävlingar har ett mycket gott rykte och är uppskattade av ryttarna. Lika välarrangerad som vanligt var mars dressyren i år. Många goda omdömen av deltagarna kunde man höra under tävlingarna – hatten av till er i dressyrkommittén.

I slutet av maj var det så dags tävlingar i sportkörning. Tillsammans med Krika Hästsportförening anordnades tävlingar under tre dagar. 

Anläggningen glänste i kapp med solen när tävlingsdeltagarna anlände. De syntes verkligen att vi med gemensamma krafter hade putsat och fejat på anläggningen inför tävlingarna. Ett stort tack till alla er medlemmar i Åstorp, Krika, cykelklubben och inte minst anläggningskommittén för ett fantastiskt jobb på anläggningen.  

Nyhet för i år var käpphästtävlingen som gick av stapeln på lördagsförmiddagen. Ett cirka 20-tal käpphästekipage kom till start och det blev många rundor och omhoppningar. Vissa kunde rida sina käpphästar själva andra fick hålla morfar i handen när de skulle ta sig runt banan. Kul initiativ som aktivitetskommittén tog sig an med den äran. Det får vi göra fler gånger.

Körkommittén och Krika medlemmarna lyckades i år igen genomföra mycket lyckade och trevliga tävlingsdagar. På lördagskvällen var det kuskafest med hög stämning och massvis av priser som delades ut. Oj sponsrade med mat och det hela blev mycket lyckat. Stort tack till er som ett eller annat sätt bidragit till genomförandet. Cykelklubbens medverkan dessa dagar var till stor hjälp och det tackar vi speciellt för.

 

Robert De Rovers Summerstars

Nästa hopptävling är ponnyhoppning och går av stapeln på gräsbanan vecka 31, 3–5 augusti. 

Eva Hallberg hälsar att: 

- Sprid gärna att vi ska ha tävling med cuper för de yngre ryttarna så att vi får många starter.  Detta kommer bland annat att bli ett mycket bra förstagångsmeeting för ungdomarna. 
- Även stallarna är bokade till uppstallningar under tävlingarna, tillägger hon.

Hoppkommittén kommer som vanligt att behöva hjälp med funktionärer under dessa dagar. Har du möjlighet att ställa upp så hör av dig till Camilla Nilsson (Å)

För dig som har inloggning till TDB så hittar du propositionen här.

 

Anläggningen

På C-hallen har det bytts takplattor lite här och där. Det stora hålet där tidigare låg en ”ljusgenomsläppskiva” har nu täkts med nya takplattor.

Utebanorna har fått påfyllning av flis under våren.

Utebänkarna vid gräsbanan är reparerade och nymålade.

Under våren blev gräsbanan gödd, dressad (grus) och vattnad. Bra ”prep” gjorde att banan höll till både hoppträningar och körtävlingarna. 

På grund av torkan har inte gräset på anläggningen klippts under juni månad.

Tidigare i våras lagades de tävlingsboxar i D-hallen där plasten gått sönder. Ny plast har svetsats in på de ställen där det behövts. Ulf och Håkan i anläggningskommittén låter hälsa att det nu återstår att skruva fast boxställningarna/skenorna i golvet så att de inte flyttar på sig när hästarna sparkar. Hör av dig till Ulf eller Håkan om du har möjlighet att hjälpa till detta.

Kvar på fixarlistan är också att måla stockarna längst dressyrgrusbanan vita. Kan du hjälpa till med detta under sommaren så hör av dig till Christina i dressyrkommittén. 

 

Ett stort tack till anläggningskommittén med Ulf och Håkan i spetsen som jobbat hårt med allt som behöver fixas. I sommar kommer de få hjälp av Eskil Levander som ska sommarjobba på anläggningen i tre veckor.

 

Tillgänglighetsanpassning

Mycket tid och energi har gått åt under det senaste året till att söka bidrag för den planerade tillgänglighetsanpassningen av anläggningen. Vi har sedan tidigare sökt och blivit beviljade bidrag från Skåneidrotten och Sparbanksfonden Gripen. Ansökan om bidrag är inskickade till Länsstyrelsen och Åstorps kommun. Vi väntar på deras beslut.

I februari ansökte vi om bidrag på 1,6 miljoner hos Allmänna Arvsfonden. För några veckor sedan fick vi besked om att det tyvärr blev avslag på ansökan. I korthet motiverades detta med att verksamhetsnyttan för vår tillgänglighetsanpassning inte är tillräcklig. De menar att vår målgrupp, pararyttare och parakuskar, inte är tillräckligt stor för att kunna motivera ett bidrag från Arvsfonden.

 

Ulf, Håkan och jag mötte upp med byggkontrollanten i projektet Jan Holgersson på anläggningen varpå vi beslutade oss för att köra igång plan-B. 

Plan B i korthet:

Vi har finansiering på strax under 1 miljon kronor. Vi har sökt bidrag som ännu inte är beviljade på ytterligare 800 000 kr. Blir dessa bidragsansökningar beviljade har vi en finansiering på cirka 1,8 milj. Genom att skala ner projektet till hälften så beräknar vi att finansieringen ska räcka. Detta innebär att tillbyggnaden blir hälften så stor som ursprungligen planerat, cirka 104m2i två plan och kommer att innehålla, 1 hiss och 2 toaletter varav en är handikapptoalett. 

Vi får med andra ord inte så många nya toaletter som vi först räknat med men anläggningen blir tillgänglighetsanpassad och personer med funktionshinder kommer kunna känna sig välkomna till oss.

Kultur- och fritidsnämnden i Åstorp har tittat på vår ansökan och skickat den vidare till kommunstyrelsen. Möte med representanter från kommunstyrelsen är planerat i augusti. Håll tummarna för att vi får ihop finansieringen den här gången!

 

Våra policys och vision

Vi har sedan tidigare en drog-och alkoholpolicy. För några år sedan arbetade vi även fram en vision för föreningen. En vision om hur vi som förening vill vara en öppen förening för alla med engagerade medlemmar som hjälps åt, visa ömsesidig respekt för varandra och så vidare. 

 

Ny är vår likabehandlingspolicy och alla medlemmar bör känna till den för att veta vad som gäller i vår förening

 

Likabehandlingspolicy

  • Föreningen är öppen för alla, oavsett ålder, kön, religiös/etnisk tillhörighet, sexuell läggning, funktionsnedsättning mm.
  • Alla medlemmar behandlas lika. Elitryttaren och nybörjaren har samma skyldigheter och rättigheter
  • Alla medlemmar hjälps, efter förmåga, åt med underhåll av anläggningen och som tävlingsfunktionärer.
  • Alla medlemmar deltar i våra aktiviteter på lika villkor och behandlas med respekt.
  • Om det upptäcks att någon bryter mot denna policy ska styrelsen omedelbart meddelas och vidta åtgärder.
  • Ansvaret för att följande policy eftersträvas ligger på oss alla medlemmar. Alla vuxna, ledare, föräldrar och ungdomar i föreningen delar ansvaret på att policyn följs

 

För att sprida vår policy bland medlemmarna är den att publicerad på vår hemsida, den kommer också att skickas ut tillsammans med vårt årliga utskick för att sedan påminnas på våra årsmöten och medlemsmöten. Detta för att alla, nya som gamla medlemmar, ska veta vad som gäller i vår förening. 

Här hittar du våra policys och vision på hemsidan

 

Integritetspolicy

Nytt på hemsidan sedan en tid är också vår integritetspolicy. I den kan du läsa om parter och ansvar för dina personuppgifter, varför vi behandlar dina personuppgifter, vilka vi delar dina personuppgifter med och vilka lagliga grunder vi för personuppgiftsbehandling och hur länge vi sparar dem. Där finns även en text om vilka rättigheter du har och vart du vänder dig om du har några klagomål på föreningens behandling av personuppgifter. 

Ansvarig i styrelsen för det så kallade GDPR är Camilla Nilsson (Åstorp)

Här hittar du Integritetspolicyn

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt skön sommar

Eva Hafström

Skribent: Eva Hafström
E-post: Adressen Gömd

Medlemskap 2022

Medlemsavgiften för 2022 är oförändrad dvs 
Senior 700:-, Junior 500:- (upp t o m året man fyller 19 år),
Supporter 200:-. Knatte 500:- (upp t o m året man fyller  9 år).

Utförligare information om de olka medlemskapen finns under fliken "Medlemsinformation"


Anläggningskort för 2022 
kostar 1500:- och betalas in på bg 5170-8055. För att lösa detta måste du vara senior- eller juniormedlem.

Styrelsen har beslutat att om man arbetat minst 50 timmar under det gångna året då ingår detta i medlemskapet för nästkommande år. Dvs du arbetar 20 timmar utöver de 30 timmar som gäller för ett aktivt medlemskap.


Åstorpsortens Ryttarförening använder följande swish-nr:

123 440 77 48 gäller vid träningar

123 005 35 87 gäller vid tävling, P&J, P&R

 

VG Ange vad det gäller, ex dressyr fika, hopp rosett osv

Projekt 

Tillgänglighetsanpassning
N
u är det klart - Tack alla ni som bidragit!


 

 

 

 


   

Bättre underlag och dammfri bana med

CC road®

 cc_road

 

 


 

 

 

 Gå in och facebook tumme.images oss påfacebook.images

Åstorpsortens ryttarförening

 


 

 

 


 

 Vecko/månads städning, se info och schema här:

Städschema

 

Åstorps Cykelklubb tränar på teknikbanan måndagar kl.17-20 och lördagar kl.9-12.

 

        

 

 

 

 

hit counter dreamweaver

Postadress:
Åstorpsortens RF - Ridsport
Christina Billsten, Haganäsgatan 13
26537 Åstorp

Besöksadress:
Ryttarföreningen, Wramsvägen
26532 Åstorp

Kontakt:
Tel: 04257920
E-post: Maria.Haugdal@conaxe...

Se all info