Nyheter Svenska Ridsportförbundet

(Uppdaterad 3 april) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Ridskolan Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening har beslutat att ändra upplägg och datum för Strömsholmsdagarna 2020 med anledning av coronavirusets spridning i Sverige.

Internationella förbundet, FEI, har kommit med världsrankningen i alla grenar fram till och med 31 mars. Nu införs också nya regler för att mildra påverkan av coronaviruset, Covid-19.

Vårt mål är att inkludera fler i ridsporten. För att hitta framgångsnycklar och sänka trösklarna till stallet söker vi dig som jobbat med inkludering i föreningen, och vill dela med dig av dina erfarenheter i en enkät.

OS invigs 23 juli 2021

(2020-03-30 12:58)
OS i Tokyo kommer att invigas den 23 juli 2021, meddelar Internationella Olympiska Kommittén. Sista tävlingsdagen blir den 8 augusti. Nya datum för Paralympics blir 23 augusti - 5 september 2021.

Jimmy Andersson, silvermedaljören från Special Olympics World Games förra våren, gjorde Årets prestation inom Special Olympics 2019.

Svenska Ridsportförbundets styrelse gjorde vid sitt möte den 2 april den fortsatta bedömningen att all tävlingsverksamhet ställs in till och med den 31 maj 2020.

CHIO Aachen i Tyskland är nästa internationella stortävling som påverkas av coronavirusets framfart. Arrangören meddelar idag att tävlingarna flyttas fram till senare i år. Nytt datum är inte klart än.

OS i Tokyo flyttas fram

(2020-03-24 13:05)
OS och Paralympics i Tokyo 2020 flyttas fram med anledning av coronaviruset Covid-19. Spelen ska genomföras senast under sommaren 2021.

Förening byter namn

(2020-03-23 08:09)
Wirsbo Ryttarförening, Västmanlands Ridsportförbund, har bytt namn till Föreningen Wirsbo Sportryttare.

Premiärer utan publik

(2020-03-20 16:00)
I Södertälje i Zon Central blev det en rafflande omhoppning mellan fyra lag. Nykomlingen i Folksam Ponnyallsvenska Eskilstunaortens Ryttarförening var snabbast och tog hem segern.

Internationella olympiska kommittén, IOK, fortsätter arbeta för att genomföra OS i Tokyo, men följer utvecklingen med det nya coronaviruset noga.

Under mars och april ett vanligt år genomförs i idrottssverige fler än en miljon träningar och tävlingar som samlar 10 miljoner barn och ungdomar sammanlagt. I år blir det inte så – coronasmittan gör att flera föreningar får ställa in aktiviteter.

Inom fälttävlan har det förekommit diskussioner kring om ekipaget hoppat ett hinder korrekt eller inte när en hinderflagga rivits ned. För att det ska bli tydligare vad som gäller finns förslag på nya regler som ska testas på tävlingar under våren.

Gunilla Byström, ridskolechef från Enköping red hem Grand Prix-klassen vid vårdressyren på Strömsholm med Vectra. En häst som Gunilla ridit i många säsonger och som hunnit bli 15 år. - Vill man så kan man, säger hon efter andra raka segern.

Medlemskap 2020

Medlemsavgiften för 2020 är oförändrad dvs
Senior 700:-, Junior 500:- (upp t o m året man fyller 19 år),
Supporter 200:-
Avgiften betalas till bg 5170-8055
Glöm inte att ange namn

För nya medlemmar vg ange även personnummer!

Anläggningskort för 2020
kostar 1500:- och betalas in på bg 5170-8055. För att lösa detta måste du var senior- eller juniormedlem.

Styrelsen har beslutat att om man arbetar minst 50 timmar 2020 ingår detta i medlemskapet 2021. Fyll i dina timmar på tidskortet som finns i sekreteriatet.

Tillgänglighetsanpassning
u är det klart - Tack alla ni som bidragit!

Bättre underlag och dammfri bana med

CC road®

cc_road

Gå in ocfacebook tumme.images oss påfacebook.images